FUE metoda

Folikularna ekstrakcija enote je ena izmed najpogostejših dandanašnjih terapij zdravljenja plešavosti, pri kateri se odstranijo posamezni lasni mešički iz donatorskega predela. Ta sodobna obdelava ne zahteva transplanterja ali igle in tudi ne šivov na zadnjem predelu. Rezultat tega je popoln in lep izgled, brez brazgotin in otekanja in kar je najpomembnejše…, da je postopek popolnoma neboleč.

Zakaj izbrati FUE zdravljenje?

Presaditev las s kirurško natančnostjo

Za to metodo je značilna velika natančnost, ker zdravnik odstrani vsak mešiček ločeno iz donatorskega predela in ga nato tudi ločeno vsadi vsakega posebej. Pomembna je čim manjša medsebojna razdalja med vsajenimi koreninami in kot vsaditve, ki pa mora biti takšen, da se korenina ne poškoduje.

Opravilo brez skalpela

Pomembna prednost v tej tehniki je, da se pri presaditvi las s FUE metodo ne pušča nobenih sledi ali brazgotin. Posamezni žepki so napolnjeni z lasnimi koreninami, za kar uporabljamo mikroskopske igle. Zato se v času presaditve na lasišču ustvarijo le majhni sledovi, ki so komaj vidni in nato že po nekaj dneh v celoti izginejo.

Neboleča ekstrakcija lasnih mešičkov

Neboleče zbiranje lasnih mešičkov na posegu pomeni takojšnje okrevanje pacienta po posegu. Za razliko od drugih tehnik metoda FUE ne zahteva šivov, kar povzroči takojšnjo vrnitev pacientov na delovno mesto in njihova dnevna opravila.

Kako pozdravimo plešavost s FUE metodo?

1. Izris ustrezne lasne linije

Glede na osebne želje in estetski izgled ali preference posameznika, specialist oceni, kakšno lasno linijo bo zarisal pacientu.

2. Ekstrakcija posameznih lasnih mešičkov

Po oblikovanju lasne linije se skrbno nadaljuje z ekstrakcijo lasnih mešičkov iz donatorskega območja, ki je po navadi na zadnji strani glave. Na tak način se brazgotine nikoli ne ustvarijo.

3. Umestitev lasnih mešičkov

Vse lasne korenine, ki smo jih pridobili iz donatorskega predela, se v tej fazi precizno in pod pravilnim kotom umestijo na prej označenih območjih plešavosti s čim višjo gostoto.

1. Posvetujte se s strokovnjakom

Kakovostni izgled presajenega lasišča s F.U.E. metodo je v veliki meri odvisna od zmožnosti zdravnika, ki poseg izvaja.

Vsaka naša stranka se lahko zanese na naše znanje in na postopek presaditve, ki vsebuje najvišje standarde. V Lasni kliniki Slovenija imamo desetletja izkušenj in celovito znanje, ki vam prinašajo neoporečne rezultate.

Kontaktirajte nas in se odločite za posvet, preden sprejmete odločitev, kajti naša ekipa vam je vedno na voljo!