FUT metoda

Transplantacija las z metodo FUT (Strip Method) je starejši postopek zdravljenja plešavosti, ki se uporablja že desetletja. Pomanjkljivost te tehnike je, da gre za bolj vsiljiv proces, ki lahko privede do post operativnega edema in brazgotin na področju lasišča, v primeru, da zdravniška ekipa nima izkušenj. Čeprav danes obstajajo sodobnejše in neboleče metode presaditve las, kot so FUE zdravljenje in ARTAS robotska restavracija lasišča, pa je uravnoteženje obnove z uporabo FUT še vedno primeren način obravnave nekaterih bolnikov, ki imajo specifičen donatorski predel.

Kako se izvaja FUT zdravljenje?

1. Oblikovanje donatorskega predela

Najprej je potrebno najti dovolj dolgo površino donatorskega predela, iz katerega se naredi ekstrakcija traku presadka. Širina traku se giblje med 1 in 2 cm in sega od levega do desnega uhlja.

2. Lokalna anestezija

Nato se izvede lokalna anestezija v predhodno oblikovano območje donatorskega predela.

3. Pridobivanje pasu iz donatorskega predela

Z natančnimi rezi s skalpelom ali kirurškimi škarjami se trak odstrani iz donatorskega predela. To je postopek, ki zahteva posebno pozornost, da se prepreči globoko poškodovanje ali celo uničenje senzoričnih živcev, kar lahko privede do resnih zapletov.

4. Šivanje rane

V zadnjih letih se uporablja subtilna tehnika šivanja in zaprtja rane, ki se imenuje trihophyticstitching, ki ponuja boljšo in hitrejšo rehabilitacijo in lepši estetski učinek.

5. Ločitev lasnih korenin

Lasne mešičke nato obdelajo naši specialisti, tako da se za ustrezno zdravljenje pridobijo popolnoma ustrezne lasne korenine z enim, dvema, tremi ali štirimi lasmi.

6. Polnjenje lasnih mešičkov

Specialist zapolni luknje, ki jih je predhodno naredi, kamor vsadi lasne korenine s kirurško natančnostjo, s transplanterjem ali iglo.

1. Posvetujte se s strokovnjakom

Kakovostni izgled presajenega lasišča s F.U.T. metodo je v veliki meri odvisna od zmožnosti zdravnika, ki poseg izvaja.

Vsaka naša stranka se lahko zanese na naše znanje in na postopek presaditve, ki vsebuje najvišje standarde. V Lasni kliniki Slovenija imamo desetletja izkušenj in celovito znanje, ki vam prinašajo neoporečne rezultate.

Kontaktirajte nas in se odločite za posvet, preden sprejmete odločitev, kajti naša ekipa vam je vedno na voljo!